El-installatør

Find El-installatør
til dit næste projekt

Hvad er en el-installatør?

I forbindelse med el arbejde, vil de fleste nok tænke på en elektriker, og ikke en el-installatør. Nu og da hører man dog også betegnelsen el-installatør. Men hvad er forskellen på disse to?

Overordnet kan man sige, at forskellen på en elektriker og en el-installatør er, at en el-installatør er en elektriker der har undergået en længere uddannelse. Denne videre uddannelse giver installatøren viden om særlig lovgivning og specielle installationer.

Denne viden er nødvendig i forhold til arbejdet. Ved særlige installationer er det af sikkerhedsmæssige årsager vigtigt, at de bliver foretaget korrekt. Strøm kan nemlig være utroligt fareligt, hvis installationer bliver opført uden den rette viden. En el-installatør sikre at disse installationerne ikke til gene eller fare for andre.

I forbindelse med uddannelsen modtager en el-installatør en autorisation, der garanterer at en installation overholder alle lovkrav. Ved starten af et projekt, skal du derfor være opmærksom på dette. På denne måde sikre du dig at arbejdet bliver udført korrekt.

Hvornår har du brug for en installatør?

En elinstallation betyder i bund og grund, at el på den ene eller anden måde sluttes til. En elektriker kan have erfaring med mindre installationer, men generelt har en elektrikers uddannelse ikke ligeså meget viden som en el-installatør.

Viden og kendskabet er utrolig vigtigt, da installationer kan være en stor sikkerhedsrisiko hvis de ikke er opsat korrekt. Det kan som privatperson være svært at afgøre, hvor du har brug for en el-installatør i stedet for en elektriker.

 De aspekter og faktorer der afgøre hvorvidt du har brug for en elektriker eller en installatør, afhænger af primært af spændingen i installationen. Hertil findes der en række forskellige niveauer af autoritet en el-installatør kan besidde. Yderligere er det de færreste installatører der påtager sig alle former for installation.

Det er derfor vigtigt, at du fortæller dit elektrikerfirma om alle detaljer i dit projekt. Dette gør, at firmaet kan vælge den rette installatør til at håndtere kravene ved dit projekt korrekt.

Vi arbejder sammen med dygtige el-installatører over hele Danmark. Fortæl os om dit projekt. Så finder vi den rette fagmand, og sender dig 3 gratis og uforpligtigende tilbud til dig.

Få et el-tjek i København og omegn

Vores professionelle samarbejdspartnere rykker ud til hele København og omegn. Indgår din by ikke i vores liste, så tvivl ikke, ring til os og høre nærmere. Byer vi hos el-installatør København rykker ud til er bl.a.:

Indhent tilbud

Uforpligtende tilbud - til undersider

  • Opgavebeskrivelse

  • Max. file size: 2 MB.
    Hér kan du tilføje filer, hvis det er relevant for opgaven (valgfri)
  • Dine oplysninger

Indhent et tilbud